سیر سیاه از چی درست میشه 4

سیر سیاه چیست؟ بررسی خواص، عوارض و طریقه مصرف سیر سیاه مرهم طب

سیر سیاه نیز مانند سیر خام به دلیل داشتن ترکیبات گوگردی می‌تواند خاصیت رقیق کنندگی خون داشته باشد. زنان باردار یا شیرده باید قبل از مصرف مقادیر زیاد سیر سیاه با پزشک زنان و زایمان مشورت کنند، زیرا اثرات آن در این مراحل به خوبی مستند نشده است. مصرف سیر سیاه قبل از غذا نیز می‌تواند به سرکوب اشتها کمک کند و باعث شود احساس سیری بیشتری داشته باشید و احتمال پرخوری کاهش یابد. نوشیدن آب بعد از سیر سیاه می‌تواند به هضم و جذب ترکیبات مفید آن کمک کند.

خیر، برخلاف آنچه عموم مردم تصور می‌کنند، سیر سیاه ماده‌ای تخمیری نیست و صرفا با قرارگیری در محیطی گرم و خشک تهیه می‌شود. قرن‌هاست که از سیر سیاه در انواع غذاهای آسیایی استفاده می‌شود. استفاده از این نوع سیر به مصر باستان برمی‌گردد و از آن در طب سنتی هند و چین نیز استفاده می‌شود. سیر سیاه طی فرایند تخمیر و کهنگی (aging) تولید می‌شود که به آن واکنش مایارد یا مایار (Maillard reaction) می‌گویند.

سیر سیاه التهال گلو حنجره را در زمان سرما خوردگی و آلرژی کاهش دهد و بیمار های تنفسی و آسم را درمان می کند. با تهیه‌ی سیر سیاه در منزل، می‌توانید از یک چاشنی طبیعی، خوشمزه و سالم بهره‌مند شوید و آن را به دوستان و خانواده‌ی خود هدیه دهید. سیر سیاه نیاز به گرمای مداوم دارد و در زودپز قابل تهیه نیست.

خواصی که برای سیر سیاه در ادامه ذکر می شود طبق تحقیقات علمی و مستند است و برای مطالعه علمی منابع هر مطلب ذکر شده است که به زبان انگلیسی هستند. یک منبع علمی مناسب که تحقیقات را جمع بندی کرده این مقاله علمی است. علاوه بر موادی که ذکر شد، سیر سیاه دارای ویتامین C، ویتامین های B شامل B1، B2، B3 و B6، اسید فولیک (ویتامین B9)، کلسیم، منگنز، منیزیم، فسفر، روی و آهن است.

سیر سیاه با شیرینی طبیعی و طعم اومامی به عنوان یک افزودنی مغذی و خوش طعم برای غذاهای مختلف عمل می‌کند. برای اینکه مصرف سیر سیاه موثر باشد و بدن از مزایای آن بهره مند شود، حداقل مقدار مصرف سیر سیاه در روز باید بین ۰.۶ تا ۱.۲ گرم باشد. یعنی مصرف روزانه تقریبی نصف حبه سیر سیاه تا یک حبه کامل کافیست. وزن هر حبه سیر سیاه بستگی به درشتی و ریزی آن دارد ولی معمولا وزن یک حبه آن بین ۲ تا ۳ گرم است. اگر دو حبه در روز مصرف می کنید حواستان به خودتان باشد و چک کنید که عوارض منفی در حال و سلامت خودتان مشاهده نکنید. گفته می شود خاصیت ضد التهابی سیر سیاه باعث پیشگیری از بیماری های مغزی مانند آلزایمر و پارکینسون می شود.

طی چند هفته‌ای که سیر را درون آرام‌پز یا پلوپز نگه می‌دارید، شاهد تغییرات متعددی خواهید بود و بنابراین تشخیص اینکه چه زمانی سیر سیاه آماده شده است، آنقدر‌ها آسان نیست. طی هفته نخست خواهید دید که بخش زیرین سیر‌ها می‌سوزد و پوست آن‌ها نیز به رنگ قهوه‌ای در می‌آید. سیر سیاه در اشکال گوناگون روانه بازار می‌شود و برای مثال می‌توانید آن را به صورت درسته یا به شکل حبه‌های پوست‌کنده یا پوره و یا حتی ادویه هم تهیه کنید. در ابتدا باید مطمئن شود که زودپز دارای سیستم‌ ایمنی مناسب و قفل درب و سیستم تخلیه فشار آن به خوبی کار می‌کنند. سیرها را درون یک ظرف مناسب در داخل زودپز ریحته و با فویل آلومنیومی یا پارچه کمی ضخیم بپوشانید و سپس درب آن را ببندید. زودپز را روی حالت گرم‌کن (Keep warm) تنظیم کنید و دو هفته منتظر بمانید تا سیر سیاه آماده شود.

اما معمولا بخاری چنین امکانی ندارد و نتیجه مورد نظر حاصل نمی شود. البته، می‌توان آن را پس از حدود ده روز خورد، اما اگر می‌خواهید خیلی خوشمزه شود، باید تا ۴۰ روز صبر کنید. در این مورد، سیر سیاه‌تر تشکیل خواهد شد و طعم ترد و خوشمزه است. طبق گزارش‌ها یک خانم به دلیل یک واکنش آلرژیک به سیر سیاه دچار پنومونی شد.

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از سلامت نیوز، همانطور که میدانید محصولی با نام سیر سیاه بسیار زبانزد همه مردم شده و فروشگاه های بسیاری به فروش این محصول روی آورده اند. سیر سیاه همانند سیر سفید به صورت حبه ای ولی به رنگ سیاه به راحتی قابل مصرف است. همچنین گفته می‌شود که تحرک اسپرم را کاهش می‌دهد و می‌تواند با کاهش پتاسیم، ماهیچه‌های قلب را نیز تحت تأثیر قرار می‌دهد. سیر را در چند لایه نازک فویل و یا هر ظرف درب داری که به دما مقاوم است بپوشانید تا رطوبت آن حفظ شود و از خشک شدن آن جلوگیری شود و سپس در فر قرار دهید. دما را روی ۱۳۰ درجه فارنهایت یا حدود ۵۵ درجه سلسیوس تنظیم کنید و سه هفته زمان دهید تا سیر سیاه آماده شود. اگر از دمای بخاری مطمئن هستید که بین ۶۰ تا ۹۰ درجه سانتی‌گراد است، سیرها را در فویل بپیچید و روی سینی گذاشته و سینی را روی بخاری بگذارید.

آب موجود در سیر  تقریبا ۶۳ درصد است که طی فرآیند تخمیر باید به مقدار ۴۰ تا ۵۰ درصد برسد تا برای خوردن بهتر باشد. اگر آب موجود در سیر کمتر از این مقدار شود سیر خشک شده و خوردن سیر سخت می شود. همان طور که در بخش قبل توضیح داده شد سیر سیاه به خاطر خاصیت چربی زدایی از خون مانع از تنگی عروق و رگ ها شده و در نتیجه مانع از فشار خون و خطر سکته می شود. در هر ۱۰۰ گرم سیر سیاه، تقریبا ۳۴ گرم آب، ۱۴ گرم پروتئین و ۵۳ گرم کربوهیدرات (شامل ۲۰ گرم فیبر و ۲۷ گرم شکر و ۶ گرم سایر کربوهیدرات ها) وجود دارد.

سیر سیاه، این الماس سیاه رنگ آشپزخانه، با طعمی شیرین و ملایم و خواص درمانی فراوان، به یکی از محبوب‌ترین چاشنی‌های طبیعی تبدیل شده است. خوشبختانه شما می‌توانید به راحتی این سیر شگفت‌انگیز را در منزل تهیه کنید و از فواید بی‌نظیر آن بهره‌مند شوید. سیر سیاه نوعی سیر است که با فرآیندی به نام تخمیر، به رنگ سیاه و طعم شیرین و ملایم تبدیل می‌شود. سیر یکی از پرخاصیت‌ترین مواد غذایی است که به‌صورت خام و پخته مصرف می‌شود و بر این اساس به بررسی خواص سیر خام و پخته، تفاوت‌های آن‌ها و تأثیراتشان بر سلامتی می‌پردازیم. سیر سیاه مواد مغذی ضروری مانند ویتامین‌های B6 و C، منگنز و سلنیوم را حفظ می‌کند، هرچند ممکن است سطح برخی از مواد مغذی به دلیل تخمیر کمی کاهش یابد.


خواص سیر سیاه oab
مقدار مصرف سیر سیاه در روز
عوارض سیر سیاه نی نی سایت
نمایندگی فروش سیر سیاه در شیراز
راه اندازی خط تولید سیر سیاه
طرز تهیه سیر سیاه با دستگاه خشک کن
تولید کننده سیر سیاه
تولید سیر سیاه در ایران
سیر سیاه بیگ بگ
سیر سیاه آنید